top of page

Yoga Retreat Kerala, India 4 - 16 januar 2025

Kovalam2025.png
12 dagers yogaretreat til Kerala, India

 

4 – 16 januar 2024

 

India – yogaens hjemland - men så uendelig mye mer enn det! Jeg har for lengst forelsket meg i dette magiske land; dess rike kultur og historie, menneskene, maten, naturen og mangfoldigheten.

Kerala, den frodige og palmkledde delstaten på sørspissen av India, er velsignet med nydelige sandstrender og en herlig avslappet stemning. Det er vanskelig å beskrive denne magiske plass med ord, den må oppleves!

 

Bli med på en 12 dagers (13 netter) retreat med yoga, ayurvedisk massasje, himmelsk god mat og fantastisk atmosfære, med stranden som nærmeste nabo. En opplevelse du seint vil glemme!

 

 

En typisk dag i paradiset

 

Ved kysten ca 20 min kjøretur fra Trivandrum International airport finner vi Kovalam, en liten kystby med en lang sandstrand og en herlig atmosfære. Her finner du alt i umiddelbar nærhet; strand, shopping, restauranter, yoga og massasjer. Dette stedet skal nytes i hele 12 dager, og en typisk dag vil kunne se ut slik:

 

07.00 Kaffe/te

07.30 Yoga

09.00 Frokost

10.00 Egen tid (strandliv, utflukter, shopping, ayurvediske behandlinger etc)

17.00 Yoga

19.00 Middag

 

Alt opplegg er frivillig, og du velger selvsagt selv hva du vil bruke din tid på. Det tilbys ayurvedisk massasje og andre typer behandlinger på stedet vi bor, og det kan lett ordnes transport til forskjellige severdigheter.

 

Om meg og min yogafilosofi

 

Cecilia heter jeg som vil være din yogalærer på retreaten. Min reise inn i yogaens verden startet for nærmere 15 år siden, når fotballkarrieren var ferdig og jeg var på søk etter noe annet. Min søster hadde lenge pratet om yoga og dets positive effekter, men jeg var skeptisk! Det var jo hverken nok kraft eller fart i det til å interessere meg, og dessuten mistenkte jeg at kroppen min var stiv og sterkt preget av alle år som fotballspiller, og grudde meg veldig til å finne ut akkurat hvor stiv og elendig den var! Og ja, mitt første møte med yoga bekreftet mine mistanker, men jeg skjønte at dette var noe kroppen min hadde godt av. Og det travle sinnet mitt også, viste det seg etter hvert. Min enkle yogafilosofi er at alle kan gjøre yoga, men at hver enkelt må finne sin egen vei og balanse. Det som innebærer balanse for en person, er ikke nødvendigvis riktig for en annen. Vi er alle forskjellige og unike! På min yoga reise har jeg tilegnet meg kunnskap og sertifisering i Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Mindful Restorative Yoga, Terapeutisk Yoga, Yoga Nidra og MediYoga. Jeg er eier av Arendal Yogastudio, der jeg også underviser daglig. Yoga er en stor og viktig del av min hverdag; det er ikke bare jobben min, det er en livsstil! Min kjærlighetsaffære med India startet for 12 år siden med et 8 uker langt yogaopphold i Kovalam, og jeg har siden dess reist på kryss og tvers over dette fascinerende land, fra det majestetiske Himalaya i nord til ørkenen langt vest, og til det tropiske sør. Jeg gleder meg til å vise deg dette fantastiske sted!

Innehaver av hotell, yogaplatting og ayurvedisk klinikk etc er Harikumar Tampi. Mange av dere kjenner han fra Arendal Yogastudio der han har vært på besøk mange ganger, som yogalærer og massør. En riktig humørspreder! Han vil bistå gruppen med alt det praktiske, holde matlagingskurs, og i tillegg holde en yogaklasse eller to. En lokal mann med et stort hjerte, som gleder seg til å hilse dere velkommen.

 

Praktisk Informasjon

Sted: Kovalam i Kerala, India

 

Dato: 4-16 januar 2025. Yoga retreaten starter 4 januar med en oppmykende yogatime tidlig formiddag, og avsluttes med en yoga time og middag 16 januar.

 

Pris: 14 950 NOK per person i delt rom eller 15 950 NOK for eget rom. NB! Alle rom har vifte. Er det ønskelig med AC på rommet er det et tillegg på 1000 kr per rom.

 

Dette inngår i prisen:

* Transport flyplass - Kovalam - flyplass

* 13 overnattinger på et enkelt, familiedrevet og charmerende hotell med gangavstand til «alt».

* Gratis WiFi.

* Frokost og middag alle dager. Maten som serveres er fersk, vegetarisk, variert og helt fantastisk god!

* Kaffe/te og vann tilgjengelig hele dagen.

* En dagstur med transport (destinasjon er ikke bestemt enda)

* All yogaundervisning.

* Matlagingskurs med Harikumar Tampi.

* En konsultasjon med ayurvedisk lege.

* En ayurvedisk massasje.

 

Dette inngår ikke i prisen: Flyreise, forsikring, e-visum, aktiviteter og måltider utenom programmet.

 

Flyreise: Flyreisen er ikke inkludert i prisen. Denne må du booke og betale for selv men jeg hjelper deg gjerne med tips og råd. Jeg anbefaler flyruten Oslo – Doha – Trivandrum med Qatar med ankomst natt til 4 januar, og retur fra Trivandrum natt til 16 januar. Husk reiseforsikring og e-visum til India!

 

Yoga: Vi vil starte dagen med en 90 min yoga økt som passer best for deg som har praktisert yoga tidligere, men nybegynnere er selvsagt også velkomne. Denne økten vil alltid bestå av meditasjon, pranayama og asanas, men vil variere med hensyn til intensitet og innhold. Helt typisk vil asansa praksisen være min egen personlige tolkning og blanding av Vinyasa Flow, Ashtanga Yoga og Hatha Yoga. Bevegelse, balanse, fleksibilitet og styrke er nøkkelord, med pusten som en drivende guide. Om ettermiddagen vil praksisen være roligere og ha et mer meditativt fokus. En mulighet for deg å snu blikket innover i kroppen, og observere det som skjer der og i sinnet ditt. Pusteøvelser og meditasjon varieres med gjenoppbyggende Yin Yoga, Mindful Restorative Yoga, og Yoga Nidra.

Yoga praksisen vil finne sted på en stor utendørs platting med tak. Du vil virkelig føle deg et med naturen! To av ettermiddagene er yogafri – en da vi er på dagstur og en der du kan nyte dagen på egen hånd.

 

Påmelding: Minimum 5 deltakere, maks 15. Påmelding på epost til cecilia@arendalyogastudio.no Depositum på 2000 kr vil garantere plassen din. Dette er en bindende andel av den totale betalingen, og beløpet tilbakebetales ikke dersom du seinere avbestiller turen. Resten av beløpet må betales innen 1 desember 2024. Faktura blir sendt ut.

 

Spørsmål: 

Tlf: 452 69 769

Epost cecilia@arendalyogastudio.no

Nettside: www.arendalyogastudio.no

Facebook: Arendal Yogastudio

 

Namaste!

bottom of page