top of page

Farzaneh Kazemian

_DSC6206.jpg

Jeg har over 30 års erfaring med yoga, hvorav 18 år som yogalærer (over 15 år i Norge).

Jeg har min yogautdanning med instruktørsertifisering fra Ferdowsi-Universitetet i Mashhad som er en by i Nordøst-Iran med ca 5 mill. innbyggere. Jeg har selv praktisert hos noen av Irans fremste instruktører.

I august 2013 deltok jeg på en tre ukers utdanning innen Hatah-yoga i regi av Yandara Yoga Institute på Bali.

I Norge (Oslo) har jeg en 3-årig (2015-2018) yogalærerutdanning fra Yggdrasil Yogaskole innen klassisk yoga og meditasjon. Her i Norge har jeg også fått sertifikat som Latteryoga-instruktør.

 

Jeg er i tillegg utdannet helsefagarbeider i Norge. Jeg har også fordypningskurs i anatomi, fysiologi, treningsprinsipper og coaching fra Iran.

Siden 2005 har jeg hatt yogakurs i Arendal og Grimstad, blant annet ved HiA, på Trimit, PureLife på Fevik og Arendal Yogastudio.

Jeg hadde 2 kurs i fjor for frivillige i Røde kors. Også i år holder jeg kurs for frivillige i Røde kors i Arendal.

 

Bakgrunnen for at jeg begynte med yoga, var en vanskelig fase i livet mitt.

Jeg var svært deprimert og tok beroligende medisin uten at det hjalp. En venninne tipset meg om yoga som en måte å få orden på livet sitt, så jeg kjøpte bøker og leste om filosofien bak og hvilke typer yoga som finnes.

Så begynte jeg med yoga på egen hånd hjemme. Det gjorde at jeg fikk bedre kontakt med meg selv og omgivelsene mine. Fra å føle meg hjelpesløs, ensom og isolert fikk jeg etter hvert bedre selvtillit, og sansene mine våknet til liv på en ny måte. Jeg fikk sakte, men sikkert følelsen av å styre mitt eget liv igjen. Så begynte jeg på yogakurs med andre; både Hatha-, Iyengar-, Karmayoga og meditasjon. Yogalæreren min anbefalte meg å gå videre og ta instruktørutdanning.

 

Yoga har lært meg at man kan hvis man vil, tenker og snakker positivt. Det kan gjøre deg i stand til å hjelpe både deg selv og andre.

 

For meg er det viktig at yoga ikke bare er et sett med fysiske øvelser for de ulike kroppsdelene våre, men at det er en helhetlig filosofi for et bedre liv med balanse mellom det mentale og det kroppslige.

bottom of page