top of page

søn. 03. sep.

|

Arendal Yogastudio

Qi Gong med Kirsti Kvivik. FULLBOOKET!

Endelig kommer Qi Gong og Kirsti Kvivik til studio!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Qi Gong med Kirsti Kvivik. FULLBOOKET!
Qi Gong med Kirsti Kvivik. FULLBOOKET!

Tid og sted

03. sep. 2023, 10:00 – 12:30

Arendal Yogastudio, Vestre gate 7, 4836 Arendal, Norge

Gjester

Om arrangementet

Velkommen til Qi Gong workshop.  Denne timen er både for deg som er nybegynner og for deg som allerede kjenner noen av øvelsene fra før. Det er for deg som er interessert, nysgjerrig og motivert til å utvikle kropp og sinn gjennom øvelser med Zhan Zhuang Qi Gong/ Ichuan. Qi Gong øvelsene foregår rolig og langsomt, men kan oppleves som noe krevende hvis du ikke har prøvd indre praksis tidligere. Vi trener stående. Du lærer-, og går i dybden med basistreningen i Zhan Zhuang Qi Gong, med oppvarming, strekkøvelser, stående posisjoner og spesielle øvelser for skuldre, nakke, rygg osv. Det kreves ikke spesielt treningstøy, ha på noe som er behagelig å bevege seg i.  

Qi Gong er et gammelt treningssystem fra Kina, som blir mer og mer aktuelt her i vesten. Qi Gong betyr energitrening. Dette treningssystemet er i flere tusen år blitt brukt til å forebygge og helbrede sykdom, til kamp og til selvutvikling. Den formen for Qi Gong som Kirsti Kvivik underviser i, heter Zhan Zhuang (uttales "djam djong").  Når man trener Zhan Zhuang Qi Gong, fyller man daglig på med livskraft (qi). Basisen i treningen er stående posisjoner, bevegelser, samt strekk- og løsneøvelser. Det er mange helsefordeler med regelmessig Qi Gong trening: økt muskelstyrke, bedre blodsirkulasjon, bedre hjerneaktivitet, større mental og fysisk avspenning, økt ro, glede og velvære. Zhan Zhuang Qi Gong blir også referert til som stående meditasjon. Fenomenet Qi Gong går inn til selve kjernen av kinesisk kultur og historie. Praktiseringen av Qi Gong er sammenvevd med den tradisjonelle kinesiske medisinen, som er verdens eldste medisinske system. Zhan Zhuang Qi Gong er en del av treningssystemet Ichuan.  Verktøyet man bruker i Ichuan (oversatt til Mindfullness Practice) er Zhan Zhuang Qi Gong. Zhan Zhuang betyr ”kunsten å stå som et tre” og er et unikt treningssystem der kropp og sinn trenes på samme tid. Navnet refererer til stillingene vi står i, og hvordan de virker på kroppen. Zhan Zhuang Qi Gong utvikler vår indre energi/livskraft på en effektiv måte samtidig som muskel og nervesystemet styrkes og stabiliseres. Denne formen for trening er annerledes enn andre treningsformer, da den kombinerer trening og hvile: ”Mens du trener hviler du, og mens du hviler trener du”. Treningen består både av avspenning og spenning av kroppens muskelsystem som renser, stimulerer og aktiverer hele kroppen. Ved å trene Zhan Zhuang Qi Gong blir man i stand til å utnytte hele ens fysiske og psykiske potensiale.

Kirsti Kvivik har en allsidig yrkesbakgrunn (Befalsutdannelse fra Luftforsvaret, sykepleier, akupunktør, aromaterapeut, coach). Hun var den første norske instruktøren innen Zhan Zhuang Qi Gong. Kirsti har praktisert Qi Gong og taiji i en årrekke.  I 7 år var hun instruktør under Master Lam Kam Chuan i London, hennes hovedlærer gjennom over 15 år har vært Ole Eskildsen fra København. Hun har også deltatt i treninger med Professor Yu, Madame Wang (Wang Xiang Zhai´s datter), Master Guo, Master Sam Tam m fl. Grunnen til at dette med tradisjonen er viktig, er at den som trener er avhengig av en erfaren instruktør, for på komme videre i sin egen trening. Dette er en treningsform som ikke så lett kan tilegnes gjennom bøker og filmsnutter, selv om det kan være nyttig og utviklende. I Qi Gong-treningen er treneren helt avgjørende for hvor langt den enkelte kan nå. Kirsti Kvivik er utdannet sykepleier og har god erfaring med de virksomme verktøyene fra den tradisjonelle kinesiske medisinen og Zhan Zhuang Qi Gong undervisning og trening. I 1996 dannet Kirsti Kvivik Kristiansand Qi Gong Skole, og det er dette som nå er blitt til Qi Gong Senteret Forside - Qi Gong Senteret (ichuan.no)

Billetter

  • Qi Gong

    kr 450,00
    Utsolgt

Denne arrangementet er utsolgt

Dele dette arrangementet

bottom of page