top of page

søn. 11. feb.

|

Arendal Yogastudio

Qi Gong II med Kirsti Kvivik

En time for deg som har noe kjennskap til Qi Gong fra før

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Qi Gong II med Kirsti Kvivik
Qi Gong II med Kirsti Kvivik

Tid og sted

11. feb. 2024, 10:00 – 12:30

Arendal Yogastudio, Vestre gate 7, 4836 Arendal, Norge

Om arrangementet

Velkommen til Qi Gong workshop.  Denne dagen passer for deg som har trent Qi Gong tidligere og har noe kjennskap til denne treningsformen. Vi går i dybden med øvelsene, både løsneøvelsene og de stående posisjonene slik at du får flere detaljer på plass og dypere forståelse for hvordan treningen fungere. Du blir tryggere på øvelsene slik at du kan sette sammen din egen Qi Gong praksis. Det kreves ikke spesielt treningstøy, ha på noe som er behagelig å bevege seg i.  

Qi Gong er et gammelt treningssystem fra Kina, som blir mer og mer aktuelt her i vesten. Qi Gong betyr energitrening. Dette treningssystemet er i flere tusen år blitt brukt til å forebygge og helbrede sykdom, til kamp og til selvutvikling. Den formen for Qi Gong som Kirsti Kvivik underviser i, heter Zhan Zhuang (uttales "djam djong").  Når man trener Zhan Zhuang Qi Gong, fyller man daglig på med livskraft (qi). Basisen i treningen er stående posisjoner, bevegelser, samt strekk- og løsneøvelser. Det er mange helsefordeler med regelmessig Qi Gong trening: økt muskelstyrke, bedre blodsirkulasjon, bedre hjerneaktivitet, større mental og fysisk avspenning, økt ro, glede og velvære. Zhan Zhuang Qi Gong blir også referert til som stående meditasjon. Fenomenet Qi Gong går inn til selve kjernen av kinesisk kultur og historie. Praktiseringen av Qi Gong er sammenvevd med den tradisjonelle kinesiske medisinen, som er verdens eldste medisinske system. Zhan Zhuang Qi Gong er en del av treningssystemet Ichuan.  Verktøyet man bruker i Ichuan (oversatt til Mindfullness Practice) er Zhan Zhuang Qi Gong. Zhan Zhuang betyr ”kunsten å stå som et tre” og er et unikt treningssystem der kropp og sinn trenes på samme tid. Navnet refererer til stillingene vi står i, og hvordan de virker på kroppen. Zhan Zhuang Qi Gong utvikler vår indre energi/livskraft på en effektiv måte samtidig som muskel og nervesystemet styrkes og stabiliseres. Denne formen for trening er annerledes enn andre treningsformer, da den kombinerer trening og hvile: ”Mens du trener hviler du, og mens du hviler trener du”. Treningen består både av avspenning og spenning av kroppens muskelsystem som renser, stimulerer og aktiverer hele kroppen. Ved å trene Zhan Zhuang Qi Gong blir man i stand til å utnytte hele ens fysiske og psykiske potensiale.

Kirsti Kvivik har en allsidig yrkesbakgrunn (Befalsutdannelse fra Luftforsvaret, sykepleier, akupunktør, aromaterapeut, coach). Hun var den første norske instruktøren innen Zhan Zhuang Qi Gong. Kirsti har praktisert Qi Gong og taiji i en årrekke.  I 7 år var hun instruktør under Master Lam Kam Chuan i London, hennes hovedlærer gjennom over 15 år har vært Ole Eskildsen fra København. Hun har også deltatt i treninger med Professor Yu, Madame Wang (Wang Xiang Zhai´s datter), Master Guo, Master Sam Tam m fl. Grunnen til at dette med tradisjonen er viktig, er at den som trener er avhengig av en erfaren instruktør, for på komme videre i sin egen trening. Dette er en treningsform som ikke så lett kan tilegnes gjennom bøker og filmsnutter, selv om det kan være nyttig og utviklende. I Qi Gong-treningen er treneren helt avgjørende for hvor langt den enkelte kan nå. Kirsti Kvivik er utdannet sykepleier og har god erfaring med de virksomme verktøyene fra den tradisjonelle kinesiske medisinen og Zhan Zhuang Qi Gong undervisning og trening. I 1996 dannet Kirsti Kvivik Kristiansand Qi Gong Skole, og det er dette som nå er blitt til Qi Gong Senteret Forside - Qi Gong Senteret (ichuan.no)

Billetter

  • Qi Gong II

    kr 450,00
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page